Co je to virtuální sídlo firmy?

Co je to virtuální sídlo firmy?


Pokud vlastníte malý podnik, start-up nebo i klasickou firmu, může se vám služba velmi hodit. Zvláště pokud vy a vaši zaměstnanci pracujete na dálku a nepotřebujete mít fyzické místo, odkud budete všichni pohromadě pracovat.

Jak funguje takové virtuální sídlo firmy?

notebook

Poskytnutí adresy

Poskytovatel virtuálního sídla vaší firmě zajistí adresu, kterou mohou firmy používat jako svoje oficiální sídlo. Adresy od poskytovatelů většinou bývají umístěny v prestižních lokalitách, což může firmám vylepšit jejich image.

Přijímání pošty

Na adresu vašeho virtuálního sídla může být přesměrovaná veškerá pošta pro vaši firmu. Poskytovatel většinou v rámci služeb pronájmu zajistí jejich skenování, přeposlání na další adresy nebo vám je uschová, dokud nebudete mít možnost si je převzít osobně.

Další služby

Mnoho poskytovatelů nabízí i další služby, které může být nájemcům ku prospěchu. Například telefonní služby, administrativní podporu nebo zasedací místnost, kterou mohou nájemci využít v případě potřeby pro své obchodní schůzky.

Jaké jsou výhody vašeho potencionálního virtuálního sídla?

Úspory nákladů

Pronájmem virtuálního sídla můžete ušetřit firmě spoustu nákladů. Firmy nemusí investovat peníze do fyzických prostor a mohou ušetřit na nákladech za pronájem prostor, nábytek a další vybavení kanceláří.

kancelář

Flexibilita

Podnikatelé mohou pracovat odkudkoliv. Díky tomu, že nemají fyzickou kancelář, si mohou udělat svou vlastní kancelář prakticky kdekoliv. To je velká výhoda i pro zaměstnance, kteří ve většině případů home office ocení.

Lepší image

Prestižní adresa může přispět k tomu, že budete lépe vnímání ze strany případných obchodních partnerů, ale i zákazníků. Adresa znamená hodně, a pro firmu je lepší virtuální sídlo na prestižní adrese než vlastní fyzické kanceláře na adrese, která má pochybnou pověst