Jak si představit bazénový plovák

Jak si představit bazénový plovák


Pod pojmem plovák do bazénu se ukrývá mnoho předmětů. Pokud tedy někomu řeknete, že jste si pořídili hladinový plovák, musíte jej blíže specifikovat, asi jako kdybyste chtěli popsat vaše nové auto. Plováky také vykonávají řadu funkcí a některé z nich mohou být skutečně bizarní.

Dilatační plovák – pokud do sebe zapojíte řetěz dilatačních plováků, poslouží vám v zimě po zazimování bazénu k tomu, aby vznikající led svou rozpínavostí nepoškodil tělo bazénu. Dilatační plováky jsou konstruovány tak, aby byly ponořené co nejvíce do hloubky, a aby tak zasáhly do roztažnosti ledu v co největším objemu.

nafukovací kruh v bazénu

Dávkovací plováky – když se dávkuje do bazénu chlorová chemie, vkládají se tablety chlornanu sodného do dávkovacích plováků. Tyto plováky jsou relativně malé, takže je proud vody unáší po celé ploše nádrže, a odtud se chlór rovnoměrněji dávkuje, než kdybyste tablety nasypali přímo do jednoho místa. Tableta je velmi koncentrovaný zdroj chlóru a v jednom místě na dně by mohla poškodit jeho barvu.

míč na hladině

Teploměrový plovák – kdo chce vědět, jakou teplotu má voda v bazénu, má možnost umístit bazénový teploměr do plováku, a z jeho vyčnívajícího hrotu pak odečítáte teplotu na stupnici velice pohodlně i z větší vzdálenosti, aniž byste museli do bazénu vstupovat.

Výukový plovák – když se neplavci učí plavat, využívá se k tomu plastová nebo korková deska, která slouží jako výukový plovák pro práci nohou. Desky jsou vhodné i pro splývání a zlepšení pohybových aktivit v rámci rekonvalescence po úrazech. Některé větší desky jsou vhodné i pro plavání na znak a splývání na zádech.

Křesla – mezi plováky můžeme zařadit i nafukovací kruhy, lehátka a křesla, s nimiž si užijete na hladině bazénu skvělou zábavu. Někteří lidé mají doma i nafukovací duše z pneumatik kol letadlových podvozků, taková duše může měřit i půl druhého metru v průměru.